Taping Biomecanic

Taping Biomecanic

Dynamic Tape - singurul tape biomecanic din lume, cu proprietăți diferite față de alte tapeuri, ce asistă mușchii și corectează mișcările pentru un nivel optim de mobilitate.

Spre deosebire de benzile kinesiologice, concentrate pe eliminarea senzației de durere, sau de taping-ul rigid, ce restricționează mișcarea, Dynamic Tape folosește principiile biomecanicii și echilibrează forțele ce apar la mișcare. Astfel, Dynamic Tape nu tratează efectul (durerea), ci abordează cauza (tensiunea asupra mușchilor), îmbunătățind funcția de mișcare.

Cum corectează Dynamic Tape mișcarea corpului?

Când are loc mișcarea, Dynamic Tape creează un efect de “bungee-jumping”, cu un recul elastic puternic. Banda acționează mecanic și se deformează în timp ce absoarbe energia, reducând presiunea pusă pe corp, după care revine cu o ușoară latență. În consecință, mușchii beneficiază de un adevărat “asistent personal” care susține și corectează modelul de mișcare. Benzile biomecanice se pot folosi atât la recuperare, cât și în scop preventiv, ele oferind o corecție mecanică eficientă. 

Folosite corect, aceste benzi contribuie la ameliorarea unor afecțiuni cum ar fi: tendinită achiliană, tendinită patelară, tendinita cotului, fasciită plantară, sindrom de stres tibial medial, bursită etc.

În plus, Dynamic Tape îmbunătățește la nivel local circulația sângelui, grăbind vindecarea vânătăilor și reducerea umflăturilor.

“Fiind o bandă biomecanică, Dynamic Tape se poate folosi tot timpul alături de programe de kinetoterapie, de tonifiere musculară, dar și în antrenamente, deoarece ea corectează mecanica corpului, susținând atât refacerea, cât și performanța.” (Toma Vasilescu)

Date

05 Mai 2020

Tags

Taping