Epicondilita

Epicondilita

Cotul de tenis și cotul de golf

Inflamația tendoanelor de la nivelul articulației cotului poartă denumirea de epicondilită. În funcție de localizarea durerii și a modalității de iradiere a acesteia se identifică două categorii și anume epicondilita laterală (sau cotul tenismenului) și cea medială (sau cotul jucătorului de golf). Suprasolicitarea excesivă a articulației cotului în urma efectuarii sportului, dar și după diverse activități zilnice poate să ducă la apariția durerii cu localizare la acest nivel. 

Din punct de vedere al mecanismului de apariție, epicondilita are drept cauză microtraumatismele repetate cu localizare la nivelul tendoanelor mușchiului scurt extensor radial și al extensorului comun al degetelor.

Hiperextensia cotului duce de regulă la apariția epicondilitei laterale care este mai frecventă decât cea cu localizare medială. Simptomatologia acestei afecțiuni are un debut gradual. Durerea cu localizare medială ce se intensifică odată cu flexia cotului este caracteristică epicondilitei mediale.

Epicondilita indiferent de localizare se manifestă prin durere ce poate iradia spre antebraț sau încheietura mâinii, slăbiciune, imposibilitatea ținerii unei greutăți cât și prin apariția crepitațiilor (zgomote ce apar la mobilizarea oaselor, asemănătoare mersului pe zapadă).

În cazul în care există și afectarea nervului ulnar apare scaderea sensibilității și în timp atrofierea musculaturii.

Tratament

Date

27 Aprilie 2020

Tags

Articulatii extremitati