Scolioza

Scolioza

Scolioza reprezintă o deviere laterală importantă a coloanei vertebrale față de linia verticală normală.

Scolioza este afecțiunea/ boala în care coloana vertebrală are o curbă laterală, în loc să fie dreaptă. Curba poate să fie sub forma S sau C și poate evolua de-a lungul timpului. Mulți oameni au un anumit grad de deviere a coloanei, iar curburile coloanei vertebrale mai mici de 10 grade sunt considerate deviații normale ale coloanei. Scolioza minoră spre medie poate să nu provoace durere, în timp ce scolioza severă poate să afecteze respirația, inima, sistemul digestiv și mai ales să provoace durere.

Scolioza afectează peste 3% din populația lumii și de obicei apare la tinerii cu vârsta între 10 și 20 de ani și la persoanele în vârstă afectate de diverse boli degenerative, cum ar fi osteoporoza.

Metode de prevenție: 

Pentru a nu ajunge să te confrunți cu problemele prezentate mai sus, este necesar să iei cateva măsuri de prevenție și să-ți ajustezi stilul de viață în așa fel încât să te asiguri ca nu vei întampina probleme cu spatele. Deși simplu de aplicat, aceste metode vor contribui enorm la sănătatea corpului tău și îți vor asigura o postură corectă a spatelui. 

  • Pauze de la statul pe scaun ( pentru a te asigura că îți menții sănătatea spatelui, este necesar să iei pauze de cel puțin zece minute, la fiecare oră de stat pe scaun. Folosește-te de pauză pentru a te plimba și pentru a-ți relaxa mușchii încordați de poziția fixă pe care ai avut-o.) 
  • Alegerea unui scaun potrivit (Pentru a găsi un scaun potrivit, trebuie să cauți acel model care să-ți asigure o postură optimă la birou, care poate fi reglat pe înălțime, astfel încât pozitia ta să fie una cat mai naturală și confortabilă.) 
  • Evitarea lucrului îndelungat de pe canapea sau din pat (Dacă în anumite momente preferi să iei laptopul în brațe și să lucrezi de pe canapea sau din pat, acest lucru nu are efecte nocive asupra sănătății tale, însă dacă faci o obisnuință din asta și petreci mai multe ore în aceasta poziție, pot apărea probleme ale coloanei vertebrale. Pentru a evita situația, încearca sa nu lucrezi mai mult de o oră de pe canapea sau din pat, iar cand o faci, este recomandat să nu stai cu capul înclinat spre stânga sau spre dreapta.)
  • Practicarea de exerciții fizice în mod regulat (Consolidarea mușchilor ajută la stabilizarea și suportul coloanei vertebrale.)

Date

27 Aprilie 2020

Tags

Deficiențe posturale