Tendinopatia patelară

Tendinopatia patelară

Tendinopatia  patelară este o leziune care afectează tendonul ce conectează rotula (patela) la tibie( fluierul piciorului). Tendonul patelar joacă un rol esențial în modul în care folosiți mușchii picioarelor, avand funcție de pivot. Acesta ajută la extensia genunchiului (îndreptarea), astfel încât să puteți lovi cu piciorul o minge, sa alergați și să săriți. Tendinopatia  patelară este cel mai frecvent întâlnită la sportivi al căror sport implică sărituri frecvente – cum ar fi baschet sau volei. Din acest motiv,  este cunoscută  sub numele de genunchiul saritorului . Cu toate acestea, chiar și oamenii care nu practica un sport de performanță pot experimenta tendinopatie patelară.

Durerea, de obicei, este situată în partea din față a genunchiului între rotula (patela) și zona în care tendonul se atașează de tibie . Durerea din genunchi poate fi prezentă inițial la începutul activității fizice sau doar după un antrenament intens și poate progresa, până la punctul în care  interferează cu performanțele sportive, ajungând în cele din urmă sa interfereze cu sarcinile de zi cu zi : urcatul scărilor sau ridicatul de pe scaun.

 Câteva din măsurile de prevenție pe care le puteți lua sunt: 
  • adaptarea musculaturii și tendoanelor la efortul pe care urmează sa îl depuneți. Faceți exercitii fizice fără a forța limitele corpului  și cresteti intensitatea antrenamentului treptat, pentru a permite organismului să se adapteze.
  • Încălzirea înainte de orice activitate sau antrenament este extrem de importantă. Este necesar să pregătiți mușchii, tendoanele și ligamentele pentru munca pe care sunt pe cale sa o facă.

Date

29 Aprilie 2020

Tags

Genunchiul